Tähän blogiin ilmestyy säännöllisen epäsäännöllisesti hajatelmia sekä kantaaottavia mielipiteitä; absoluuttisia totuuksia ;)

keskiviikko 8. elokuuta 2012

Rinnakkainen raha eurolle

   Samanlaista keskustelua pitäisi käydä Suomen eduskunnassakin, kuten tuossa alhaalla olevassa youtube-videossa, missä Ron Paulin johdolla USA:n kongressi pohtii rinnakkaista/toissijaista rahaa dollarille.. Eli voisi miettiä myös rinnakkaista rahaa(markka) myös eurolle, jonka arvo perustuisi johonkin fyysiseen esim. arvometalleihin eikä vain uskoon ja luottamukseen kuten meidän euro. Tietysti tällaisesta puhuminen ja suunnittelu toiseen rahan siirtymisestä entuudestaan heikentäisi euroa, saataisiin kylmää tekstiä muilta EU:n mailta ja synnyttäisi monenmoista muuta ongelmaa. Yksinkertaisesti ajatellen ainakin meillä olisi sitten raha mitä käyttää, kun/jos euro totaalisesti menettää arvonsa luottamuksen puutteesta.

   Toki jokainen voi uskoa mihin tahansa kuten yhteisvastuuseen ja euron pinnalla pysymiseen. Kuitenkaan ei kannata nyt ihan sokeasti kaikkeen luottaa ja pitää siitä uskosta loppuun asti kiinni, kävi miten kävi. Onkin vain järkevää, että mietittäisiin eri vaihtoehtoja perusteellisesti. Kun nyt olemme tämän kokoluokan rahakriisissä, minusta kaikki vaihtoehdot pitäisi ottaa pöydälle...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti