Tähän blogiin ilmestyy säännöllisen epäsäännöllisesti hajatelmia sekä kantaaottavia mielipiteitä; absoluuttisia totuuksia ;)

tiistai 19. kesäkuuta 2012

Kapitalismin orjia?

Kansalle ne pelastusrahat 
 
  Miten on mahdollista, että kansan verorahat lähetetään EU:n jäsenmaiden yksityisille pankeille, kun yhteiskuntamme omat peruspalvelut ovat terävän leikkuuveitsen alla?

  Meillä ei yksinkertaisesti ole varaa auttaa näin suuressa mittakaavassa muita EU:n maita, jos me vielä halutaan pitää pystyssä yhteiskuntamme peruspilarit. Kaikki ne varat mitä hallituksemme on  EU:n painostuksesta lähettäneet muualle, näkyvät meidän peruspalveluiden heikkenevästä laadusta tai niiden puutteesta. Kunnat eivät nykyisin enää voi pitää näitä kaikkia palveluita pystyssä, koska raha ei vain riitä niiden ylläpitämiseen.

   Sen ei edes pitäisi olla vaihtoehto, että kunnat joutuisivat leikkaamaan palveluista, sillä ne ovat hyvinvointivaltiomme perusta. Onkin täysin järjenvastaista, että kuntamme joutuvat pelaamaan kapitalismin säännöillä voittoa tehden. Ei kunta ole mikään yritys! Voiton eikä jatkuvan talouskasvun tavoitteleminen pitäisi edes olla kuntien tehtävä, vaan kansalaisten hyvinvoinnista huolehtiminen. Miten voimmekaan elää tällaisessa järjestelmässä, missä joudumme tehdä rahallista voittoa hyvinvointimme kustannuksella?

Kansanäänestykset tukipaketeista!

   Suomi on täysin pankkien ja koko rahajärjestelmän orja, koska EU:iin liityttyämme meidän itsenäinen veropolitiikka eli varainhankinta on ajettu umpikujaan.

   Euron monista ongelmista yksi on se, että EU:n jäsenmaat eivät ole taloudellisesti yhtä vahvoja. Näin ollen vahvemmat taloudet joutuvat tukipaketein avustaa ja pitää pystyssä heikompia maita. Osa näistä maista ovat myös itse syypäitä ahdinkoonsa vastuuttomalla toiminnallaan, joten ei voida olettaa Suomen olevan velvollinen näitä pelastaa.

   Mielipidemittauksien perusteella kansa on tukipaketteja vastaan. Onkin kumma, että näistä ei järjestetä kansanäänestystä, vaan Katainen ja Urpilainen päättävät näistä asioista keskenään hallituksensa kanssa. Tiedossahan on, että nykyisessä hallituksessa vallitsee tiukka puoluekuri, joten itsenäistä äänestämistä ei juurikaan näe. 

Rahajärjestelmästä

    Kuulumme vähimmäisvaranto-järjestelmään ja selkokielellä kerrottuna liikepankkien täytyy pitää 0-3% tallettajien kaikista tallettamista sijoituksista vähimmäisvarantona keskuspankissa ja 97-100% tuosta pääomasta liikepankit voivat käyttää uudelleen lainaamiseen.  Tämä jatkuva rahan lainaaminen eteenpäin voi jatkua käytännössä rajattomiin. Jos pankilla olisi vaikka 2% vähimmäisvarantopakko, se voisi myöntää luottoa 50-kertaisen määrän. Tämän järjestelmän pyörittäminen on mahdollista, koska on hyvin epätodennäköistä, että suuri osa tallettajista tulisivat samaan aikaan tyhjentämään tilinsä. Jos tulisivat, rahaa ei riittäisi lähellekkään kaikille.

   Pankki myös maksaa tallettajille korkoa, jotta he pitäisivät rahat tilillä pitämässä yllä pankin vähimmäisvarantoa. Tässä korossa käytetään kuitenkin alempaa korkokantaa kuin mitä pankin omissa myöntämissään lainoissaan. Koko järjestelmä ruokkii entisestään luokkaeroa köyhän ja rikkaan välillä, kun rikas tallettaja pystyisi hyvinkin elää pankista saamilla koroilla. Kun taas pankilta lainan ottanut tavallinen kansalainen joutuu maksamaan omaa velkaansa korkoineen,  osa tästä maksetusta korosta menee käytännössä suoraan rikkaan tallettajan tilille. Eli rikkaan ihmisen ei tarvitse tehdä mitään ja silti vaan rikastuu.

  Pankit luovat rahaa tyhjästä myöntämällä luottoa ja uusi raha ottaa arvonsa jo olemassa olevasta rahasta ja näin syntyy inflaatiota. Tähän kun ottaa vielä mukaan koron, mitä ei olla edes luoto koko rahajärjestelmään, kasvaa inflaatio entisestään. Yksittäinen lainattu euro kerkiää keskimäärin kymmenkertaistumaan, kun sen osia lainataan takaisin pankeille ja lainataan eteenpäin. Inflaatio iskee myös kaikkein pahiten köyhimpiin, sillä tuet eikä palkkojen korotukset pysy mitenkään inflaation vauhdissa.

   Ikuisesti kasvava velkataakka tulee 100% varmuudella aina jollekkin kasaantumaan.  Irlanti ja Kreikka ovat olleet nyt ensimmäisinä raiskattuna ja jokainen maa odottaa vuoroaan.

   Jos euron arvo perustuisi esim. kultaan/hopeaan, ei tarvitsisi valtioiden pelätä yhteisen rahan heikkenemistä, jos joku valtio tahtoisikin irtaantua yhteisestä rahasta.  Euron arvo kuitenkin perustuu vain luottamukseen, joten kaikki sitä käyttävät valtiot ovat hyvin riippuvaisia toisistaan. Tämähän johtaa hyvin tiiviiseen yhteistyöhön, jos halutaan saada yhteinen raha jotenkin toimimaan.

  Itse näen, että Suomelle edullisin ja oikea ratkaisu olisi mahdollisimman ajoissa irtaantua EU:sta täysin. Euroopan unionista on EVM:n vauhdittamana tulossa ”Liittovaltio” ja siinä pysyttäessä  menettäisimme entisestään itsemääräämisoikeuttamme. Tähän väliin sopii ote maanpetosrikoksesta:

Suomen itsemääräämisoikeuden vaarantaminen, jossa yritetään väkivaltaa tai ulkomaiden painostusta käyttäen saattaa Suomi tai maan osa vieraan valtion alaisuuteen taikka antaa itsenäisyys osalle valtakuntaa. Ollakseen rangaistava teon on oltava sellainen, että sillä on todellinen onnistumisen mahdollisuus. Rangaistusasteikko on 1–10 vuotta vankeutta, yritys on rangaistava.”

Luvassa muuten kurjuutta..

   EU:n jäsenyydestä ei ole ollut Suomen kansalle juurikaan hyötyä, kun ottaa vielä huomioon, mitä lähitulevaisuus on Suomelle tuomassa. Itse näenkin nykyisessä pysymisen aiheuttavan kurjuutta entisestään:

   Suomi tulee vuosi vuodelta köyhtymään, kun kansan verorahat käytetään tukipakettien muodossa vieraiden pankkien pelastamiseen.  Tämän johdosta Suomi velkaantuu entisestään ja  ajan kanssa joudumme itsekin pakotteiden alle ja sitä kautta olemme menettäneet täysin itsemääräämisoikeutemme. Pakotteiden alla valtion saamat tulot eivät todellakaan menisi kansan hyväksi vaan velkojen maksamiseen.

   Tulevaisuudessa tullaan leikkaamaan meidän  peruspalveluista vieläkin enemmän ja tuntuvammalla kädellä. Hyvinvointipalveluiden laatu huononee entisestään ja vuosittain kasvavin määrin suomalaisia tulee kuolemaan hoitovirheisiin tai hoidon puutteeseen. Tällä hetkellä suomalaisia kuolee hoitoverheeseen 700-1700 vuosittain, mikä on enemmän kuin liikenteessä.

   Kaikille ei tule myöskään riittämään peruskoulunjälkeistä opiskelupaikkaa ja muutenkin koulutuksen taso heikkenee. Nuoret syrjäytyvät ja niin myös tulee kasvavin määrin työttömyyttä. 
   Kaikin puolin hyvinvointiyhteiskuntamme on vaarassa muuttumassa joksikin toiseksi ja etenkin jälkipolvien hyvinvoinnista olen hyvin huolestunut.

    Monia järkeviä malleja on jo olemassa kapitalismin syrjäyttäjiksi, tarvittaisiin vain kansan tahto asioiden muuttamiseen.

   ...Katainen! Tuleppas alas sieltä tornista katsomaan halkeilevia perustuksia...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti